Rıdvan ÇAVUŞ

Rıdvan ÇAVUŞ

Yönetim Kurulu Başkanı

1978 Kırcaali/Bulgaristan doğumludur. 1989 yılında yaşanan zorunlu göçle birlikte 11 yaşında anavatan Türkiye’ye ailesi ile birlikte göç etmiştir. İlkokul dördüncü sınıfa kadar ilköğretim eğitimini Bulgaristan’da tamamlamıştır. 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2002 yılında mezun olmuş 2004 yılından beri İzmir Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. 2005 yılından bu yana halen devam eden Güvence Hesabı İzmir Bölge Avukatlığını yaparak sigorta hukuku alanında çalışmaya başlamış ve aynı zamanda iki defa farklı üniversitelerden aktuerya bilirkişiliği eğitimi almış ve bir dönemde adalet bakanlığı bilirkişilik siciline kayıtlı aktuerya bilirkişiliği yapmıştır. 

2017 yılından bu yana arabuluculuk sicilinin 4043 kaydı ile arabuluculuk yapmaktadır. İş hukuku, ticaret hukuku, tüketici hukuku, sigorta hukuku, inşaat hukuku alanlarında uzman arabulucu olarak görev yapmaktadır.

Kamu yararına çalışan dernek statüsünde faaliyet gösteren İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinde 2006-2009 ve 2012-2015 iki dönem hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı, bir dönem de 2009-2012 genel sekreterlik görevlerini yürütmüştür. “Bulgaristan Göçmenlerinin Temel Sorunları ve Çözüm Yolları” üzerine hukuki olarak sorunların tespiti ve çözüm yolları üzerine Bulgaristan Türklerinin ülkemizdeki önemli sorunlarının çözülmesini sağlayan çalışmalar yapmıştır.

Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu kurucu üyesidir. Bir dönemde hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketinin 2009 - 2010 yıllarında delegeliğini, yaklaşık on yıla yakın bir dönemde Hak ve Özgürlükler Hareketinin Ege Bölge yönetiminde görev yaparak Bulgaristan Türklerini siyaseten destekleyecek çalışmalarda bulunmuştur. 

İzmir Barosunda 2014 – 2016 döneminde Türkiye Barolar Birliği delegeliği ve 2016 – 2018 döneminde İzmir Barosu Karşıyaka İlçe Temsilciliği görevlerinde bulunmuştur.  

Mesleki stres ortamından bir nebze olsun nefes alınan İzmir Barosuna kayıtlı bir çok avukatı bir araya getiren ülkemizde ilk defa avukatlardan kurulu meslek örgütü takımının amatör ligde mücadele ettiği İzmir Barosu Alsancak Spor Kulübü Derneğinin kurucu üyesi olup yönetiminde görev almıştır. Halen de İzmir Barosu Alsancak SK ailesinin bir üyesidir.    

Bulgarca ve İngilizce bilmektedir.